Att leva med döden

Det låter kanske konstigt att inte våga tro på läkaren men vi kommer inte ifrån den diagnos som D har. Vi vet inte orsaken till att tumören bildats hos D, därför finns troligtvis orsaken kvar och den kan därför bilda en ny tumör. Dessutom sa läkaren att det kan finnas kvar i kroppens reserver. När som helst kan en ny tumör bildas. Vi kommer inte ifrån det faktumet, hur mycket vi än vill. 

Alla par hanterar cancer på olika sätt. Vi pratar om det. Ibland nästan hela tiden. Vi är båda extremt medvetna om vad det innebär att ha obotlig cancer. För oss fungerar det inte att låtsas som att det regnar. Vi vet att D kommer dö långt innan det är tänkt att man ska dö. Vi vet att vi inte kommer få ta hand om varandra på ålderns höst. Vi försöker göra det bästa av livet just nu. Ibland lyckas vi, ibland inte. 

Vi lever alltid med döden hängande över oss. 

Bra resultat

Det gick bra idag. Läkaren sa att tumören har krympt ytterligare några millimeter, och är i princip obefintlig. Men det vågar vi inte riktigt tro på. Beskedet idag betyder att vi har lite mer tid att spendera tillsammans och det känns väldigt skönt. 


Brunch på Berns asiatiska

Idag trotsade jag förkylningen från helvetet och vi var på brunch på Berns. Så himla gott. Efteråt gick vi i några skobutiker. Jag letade efter ett par Adidas Stan Smith, men de är slut typ överallt. När jag kom hem beställde jag ett par från Schuh.co.uk istället. 

Imorgon ska vi till KS för att få resultat på MR. Det blir skönt att få det gjort. Efter det ska jag rätta nationella prov.