Planera begravningen

Imorgon ska vi till begravningsbyrån. Kan ni förstå att jag ska till Fonus och planera min 31-åriga mans begravning. Det är verkligen helt sjukt. Precis som allt annat med det som händer just nu är det ofattbart. 
 
D har fyllt i Vita arkivet. Det hjälper oss nu. Det är en sida där en kan fylla i sina önskemål inför begravningen. Det var fruktansvärt jobbigt för oss båda när D fyllde i det, men nu hjälper det mig. Nu vet jag ju mer säkert vad han önskar. 
1 Hanna Karlsson:

skriven

Kan inte tänka mig känslan mer än att det inte går att förstå... <3

2 Ullis:

skriven

Väldigt tungt gumman! Kram

3 Linda:

skriven

Kramar till dig

4 Theresa:

skriven

Måste varit en jobbig stund på begravningsbyrån... Hoppas det gick ok ändå... ❤❤❤

5 Lena:

skriven

Hej, har läst din fina blogg länge och inte kommenterat tidigare. Hittade en fin beskrivning hur sorg kan upplevas på en annan blogg:
"Vad gäller sorg så kommer du upptäcka att det kommer i vågor. När fartyget först havererar så drunknar du, med vrakdelar runt omkring dig. Allt som flyter runt dig påminner dig om skönheten och hur magnifikt fartyget en gång var. Och allt du kan göra är att flyta. Du hittar några bitar från vraket och klamrar dig fast, ett tag i alla fall. Kanske är det någon fysisk sak. Kanske är det ett trevligt minne eller ett fotografi. Eller kanske är det en annan person som också flyter. För ett tag så är allt du kan göra att flyta och hålla dig vid liv.

I början är vågorna skyhöga, 50 meter, och kraschar över dig utan någon nåd. De kommer med tio sekunders mellanrum och låter dig inte ens hämta andan. Allt du kan göra är att klamra dig fast och försöka flyta. Efter ett tag, kanske veckor, eller månader, så är fortfarande vågorna lika höga, men de kommer med mindre mellanrum. Men fortfarande så utplånar de dig när de väl slår till. Men mellan gångerna kan du andas och fungera. Du vet aldrig vad som ska utlösa sorgen. Det kan vara en sång, en bild, en gatukorsning, doften av en kopp kaffe. Det kan vara precis vad som helst…. och då kommer vågen med full kraft. Men mellan vågorna finns det liv.

Någonstans längs vägen upptäcker du att vågorna bara är 30 meter höga, eller kanske 20 meter. Och även om de fortfarande kommer så slår de till mer sällan. Du kan se dem när de är på väg. En årsdag, en födelsedag eller vid jul. Du kan se dem komma, för det mesta, och då förbereda dig. Och när de sköljer över dig så vet du att du kommer att överleva. Genomblöt, skakad, klamrar du dig fast vid en liten bit av vraket, men du kommer att överleva.

Ta det som ett råd från en gammal man som varit där. Vågorna slutar inte att komma, och på något sätt vill du heller inte att de ska göra det. Men du förstår att du kommer att överleva dem. Och andra vågor kommer att komma. Men du överlever dem också".
Kram

6 Nadia:

skriven

❤❤❤

Kommentera här: